آب دادن کولر گازی را میتوان یکی از مشکلات شایع در سیستمهای گرمایشی و سرمایشی دانست که بسیاری از کاربران با این مسئله دست و پنجه نرم می کنند. آب دادن پنل داخلی کولر گازی علاوهبر آسیب دستگاه موجب خراب شدن بافت دیوار نیز میشود. پس اگر شما نیز با مشکل آب دادن کولر گازی مواجه هستید پیشنهاد میکنیم که بدون تلف کردن وقت برای رفع این مشکل اقدام کنید. در این مطلب سعی داریم به بیان رایجترین علتهای آب دادن کولر گازی بپردازیم و شما با راهکارهای فوری و کاربردی برای حل این مشکل آشنا کنیم. پیشنهاد میکنیم که مطالعه این مطلب را از دست ندهید و با ما همراه شوید.
آب دادن کولر گازی
آبریزی یا نشت آب کولر گازی به داخل خانه یکی از مشکلات رایج سیستمهای تهویه مطبوع بهشمار میآید که اغلب اوقات در فصل تابستان رخ میدهد. آب دادن کولر گازی معمولاً از قسمت جلویی پنل دو تکه اتفاق میافتد و در صورتی که سریعاً برای رفع آن اقدام نکنید با خسارات دیگری مانند ریختن گچ دیوار یا خراب شدن کاغذ دیواری منزل یا محل کار مواجه خواهید شد.
آب دادن کولر گازی در اثر عوامل متعددی رخ میدهد که در صورت مواجهه با این مسئله توصیه میکنیم برای رفع آن از مراکز معتبر و متخصصان باتجربه کمک بگیرید. بااینحال در ادامه به بیان مهمترین علتهای آب دادن کولر گازی و راهکار رفع آن میپردازیم:
1. مسدود بودن خروجی سینی تخلیه آب
2. خراب بودن پمپ تخلیه آب
3. فرسودگی فیلترهای تصفیه هوا
4. نصب نادرست لوله درین
5. کمبود گاز مبرد
6. تعمیر و نگهداری غیراصولی
7. عدم عایقبندی لولهها
8. سرمای بیشاز حد هوا
9. شکستگی و فرسودگی قاب ناودانی
10. کثیف بودن کندانسور
در ادامه هرکدام از این 10 علت فوق را بههمراه راهکار بهصورت مجزا و کامل شرح خواهیم داد:
مسدود بودن خروجی سینی تخلیه آب
مهم ترین و رایج ترین آب دادن کولر گازی را می توان مسدود بودن خروجی سینی تخلیه آب دانست. در واقع آب حاصل از فرآیند کندانس و رطوبت کولر گازی در سینی تخلیه آب جمع می شود و از طریق لوله درین به بیرون انتقال پیدا می کند.
در صورتی که این مسیر برای تخلیه آب مسدود شود، مشکل آب دادن کولر گازی رخ می دهد. تجمع گرد و غبار و ذرات معلق به عنوان علت اصلی مسدود شدن مسیر خروجی سینی درین محسوب می شود. در صورتی که خروجی ناودانی کولر گازی بسته شود، جریان آب از مسیر خود خارج و از پنل داخلی به بیرون نشت می کند.
راهکار
برای رفع این مشکل بایستی قاب پنل داخلی کولر گازیتان را باز کنید. برای این کار در ابتدا قاب یونیت داخلی را باز کنید تا دسترسی کاملی به لولههای تخلیه آب داشته باشید. این فرآیند بایستی با دقت و حساسیت فراوانی انجام گیرد تا از آسیب دیدن اتصالات جلوگیری شود.
توصیه میکنیم که رفع این مشکل را به افراد متخصص و مراکز معتبر از جمله نمایندگی زانتی بسپارید. نمایندگی زانتی آماده خدمترسانی به شما کاربران گرانقدر در زمینه تعمیر و تعویض قطعات توسط بهترین متخصصان است.
خراب بودن پمپ تخلیه آب
خراب بودن پمپ تخلیه آب نیز یکی دیگر از علتهای رایج آبریزی کولر گازی محسوب میشود. این پمپ در زیر کویل سرمایشی قرار میگیرد و مسئولیت تخلیه آب و جلوگیری از نشت آن را بر عهده دارد. در صورتی که آلاینده و ذرات گردوغبار به داخل این پمپ نفوذ پیدا کنند بهمرور عملکرد پمپ دچار اختلال میشود و درنهایت از کار میافتد. با از کار افتادن پمپ تخلیه آب نیز مشکل آب دادن کولر گازی رخ میدهد.
راهکار
تعمیر پمپ تخلیه آب نیازمند تخصص و مهارت بالا است و توصیه میکنیم که بههیچعنوان خودتان برای تعمیر آن اقدام نکنید زیرا ممکن است آسیبهای بیشتری به ساختار کولر گازی وارد شود.
فرسودگی فیلترهای تصفیه هوا
گاهی اوقات ممکن است آب دادن کولر گازی ناشی از فرسودگی فیلتر های تصفیه باشد. با گذر زمان فیلتر های به کار رفته در کولر گازی فرسوده می شوند و فرآیند انتقال جریان هوا و حتی فیلتراسیون با اختلال شدیدی از جمله یخ زدگی کولر گازی مواجه می شود. با خاموش کردن کولر گازی، برفک های ایجاد شده در دستگاه کم کم آب می شوند و در نهایت آب به سمت پنل ها حرکت می کند و به بیرون نشت خواهد کرد.
راهکار
برای پیشگیری از بروز این مشکل توصیه میکنیم که بهصورت مداوم فیلترهای تصفیه را بررسی کنید. در صورت مشاهده هر گونه آلودگی بر روی فیلترها با استفاده از دستمال یا فرچه تمیز، آلودگیها را پاک کنید. در صورتی که فیلترها فرسوده شده بودند بایستی حتماً آنها را تعویض کنید.
نصب نادرست لوله درین
لوله درین یا همان لوله تخلیه مسئولیت هدایت آبهای جمع در سینی را بر عهده دارد و چنانچه به درستی نصب نشود آب سینی تخلیه نشده و از پنلهای کولرگازی نشت میکند.
راهکار
بررسی نصب و عملکرد لوله درین مهمترین اقدام در این زمینه محسوب میشود. چنانچه لوله دچار خوردگی یا پیچیدگی شده باشد فرآیند انتقال آب به بیرون به کندی انجام میشود. توصیه میکنیم که برای رفع این مسئله مسیر لوله و میزان شیب را بررسی کنید تا از خروج صحیح آب به بیرون مطمئن شوید.
کمبود گاز مبرد
از دیگر علتهای آب دادن کولر گازی میتوان به کمبود گاز مبرد اشاره کرد. کم بودن خنک مبرد موجب اختلال در سیکل تبرید تراکمی شده و نشت آب از پنل داخلی را در پی دارد. این روند موجب ایجاد برفک در لولهها و پنل میشود و با خاموش شدن دستگاه این برفکها آب شده و از پنلها نشت میکنند.
راهکار
شارژ مداوم کولر گازی و اطمینان از عدم وجود نشتی در دستگاه راهکار رفع این مشکل بهشمار میآید که بایستی با دقت و حساسیت فراوانی انجام شوند.
تعمیر و نگهداری غیراصولی
تعمیر و نگهداری نادرست نیز از علتهای آب دادن کولر گازی است که برای جلوگیری از بروز این اتفاق توصیه میکنیم بهصورت دورهای و منظم سرویسدهی کولر گازی را انجام دهید. انجام سرویس دستگاه علاوهبر افزایش راندمان و بازدهی دستگاه تمام ایرادات موجود را نیز رفع میکند.
راهکار
مهمترین راهکار برای رفع این مسئله کنترل و سرویس مداوم کولر گازی است.
عدم عایقبندی لولهها
در صورتی که فرآیند عایقبندی لولههای گاز و برگشت دستگاه بهدرستی انجام نشود بهمرور زمان به محل مناسبی برای جمع شدن رطوبت تبدیل میشود. رطوبت موجود در این بخش بهصورت قطرهای از محل نصب دستگاه و از طریق پنلها خارج میشود.
راهکار
برای پیشگیری از بروز این مسئله توصیه میکنیم که در هنگام راهاندازی و نصب دستگاه تمام لولههای برگشت و گاز را با استفاده از عایقهای مناسب بهخوبی پوشش دهید.
سرمای بیشاز حد هوا
یکی دیگر از علتهای آب دادن کولر گازی مربوط به سرمای بیشاز حد هوا است. در واقع وقتی در هوای سرد کولر گازی را روشن میکنید بهخاطر یخزدگی سیم پیچ هنگام روشن شدن دستگاه با قطرههای نشت کرده از کولر گازی مواجه خواهید شد.
راهکار
این مسئله نیاز به رفع ندارد و فرآیندی طبیعی محسوب میشود.
شکستگی و فرسودگی قاب ناودانی
گاهی اوقات ممکن است آب دادن کولر گازی در اثر شکستن قاب ناودانی یا فرسودگی آن رخ دهد. بالانس نبودن بلوور فن و عدم نصب صحیح پنل داخلی نیز از دلایل اصلی این مشکل بهشمار میآیند که در کمترین زمان ممکن بایستی برای رفع آن اقدام کنید.
راهکار
دقت داشته باشید که مشاهده ترکهای ریز بر روی قاب نزدیک بلوور فن به معنی شکستگی سینی ناودانی است. این ترک بهمرور زمان به محل عبور آب تبدیل میشود و موجب نشت آب از کولر گازی میشود. رفع این مشکل نیازمند تخصص و مهارت کافی دارد. در نمایندگی زانتی بهترین و مجربترین متخصصان در زمینه تعمیر و تعویض قطعات کولر گازی آماده خدماترسانی به شما مصرفکنندگان عزیز هستند. بهمنظور کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید.
کثیف بودن کندانسور
کثیف بودن کندانسور نیز یکی دیگر از علتهای نشت آب از کولر گازی است. چنانچه کندانسور دستگاه دچار کثیفی و گرفتگی شود با گذشت زمان آب درون اسپلیت جمع میشود و با نشتی آب از دستگاه تهویه مطبوع مواجه خواهید شد.
راهکار
توصیه میکنیم که بهمنظور جلوگیری از بروز این مشکل بهصورت مظم و دورهای کندانسور دستگاه را تمیز و آلودگیهای آن را برطرف کنید.
نتیجهگیری
همانطور که متوجه شدید نشت یا آب دادن کولر گازی یکی از مشکلات استفاده از اسپلیت محسوب میشود که با ابتداییترین راهکارها میتوانید برای رفع آن اقدام کنید. در این مطلب سعی داریم تا شما را با 10 مورد از علتهای رایج آب دادن کولر گازی و راهکارهای رفع آن آشنا کنیم. شما میتوانید با بررسی کولر گازی و توجه به مواردی که در این مطلب بیان شد درنهایت علت را بیابید و برای حل آن اقدام کنید. ناگفته نماند که تعمیر کولر گازی و قطعات آن نیازمند مهارت و تخصص است و شما نمیتوانید خودتان به رفع مشکلات کولر گازی بپردازید. در نمایندگی زانتی تعداد بسیاری از متخصصان و تعمیرکاران خبره و ماهر حضور دارند که با بروزترین امکانات و بهترین روش ممکن به رفع مشکلات سیستم گرمایشی و سرمایشی میپردازند. شما میتوانید بهمنظور استفاده از خدمات تعمیر نمایندگی زانتی با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید.
سوالات متداول
1. آب دادن کولر گازی در چه مواقعی رخ میدهد؟
آب دادن کولر گازی در اثر علتهای مختلفی اتفاق میافتد که در این مطلب به بیان 10 مورد از رایجترین آنها پرداختهایم.
2. آیا تعمیرات کولر گازی نیز در نمایندگی زانتی انجام می شود؟
بله انجام تعمیرات مربوط به سیستمهای گرمایشی و سرمایشی در نمایندگی زانتی توسط مجربترین متخصصان و تعمیرکاران انجام میشود.
3. آیا در نمایندگی زانتی امکان خرید سیستم های گرمایشی و سرمایشی نیز وجود دارد؟
بله در نمایندگی زانتی علاوهبر تعمیرات شما میتوانید تمامی سیستمهای تهویه مطبوع را در مدلها و ظرفیتهای مختلف با بهترین قیمت و کیفیت خریداری کنید.